Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Άδωνις – γιατροί: Βαθαίνει το χάσμα – Τα προβλήματα στα νησιά

adonis giatroi nisia

Δεν έχει τέλος η κόντρα του Υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Μετά τους αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία Παίδων, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου τα μείζονα ζητήματα υποστελέχωσης στα νησιά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Την ώρα που στη χώρα συρρέουν όλο και περισσότεροι τουρίστες, πολλά Κέντρα Υγείας δεν έχουν προσωπικό, το οποίο μπορεί να αντεπεξέλθει και να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες μέσα στο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι τα κίνητρα (χρηματικά μπόνους), που είχε δώσει ο πρώην Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν έπεισαν γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να πάνε στα νησιά και να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις 126 θέσεων να κηρυχθούν άγονες.

Τι θα γίνει με τα προβλήματα στα νησιά

Την κατάσταση δυναμιτίζει η αποκάλυψη ότι οι συντονιστές διευθυντές και οι αναπληρωτές τεσσάρων Κέντρων Υγείας του Ρεθύμνου – του Περάματος, της Αγίας Φωτεινής, των Ανωγείων και του Σπηλίου – ανακοίνωσαν την παραίτησή τους.

Αφορμή για την απόφασή τους ήταν η υποστελέχωση και η πολιτική των μετακινήσεων (νέο εντέλλεσθε από την 7η ΥΠΕ) γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να καλυφθούν τα κενά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έγινε γνωστό ότι την Τρίτη, 28/5, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, επίτοκος έγκυος παραπέμφθηκε από τον γιατρό που την παρακολουθούσε στο ΓΝΑΝ, στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και γέννησε.

Όπως ανέφερε ο σύλλογος εργαζομένων στο ΓΝΑΝ, είναι συχνό φαινόμενο η παντελής έλλειψη συντονισμού στις εφημερίες των νοσοκομείων του νομού, με αποτέλεσμα την ίδια ημέρα στο ένα νοσοκομείο να εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και στο άλλο αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, που βρέθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Χανίων, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα προβλήματα αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση και τη βελτίωση του ΕΣΥ. Ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, που είναι ή θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Έρχεται παννατική στάση

Παράλληλα οι νοσοκομειακοί γιατροί εξακολουθούν να είναι σε κόντρα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την υποστελέχωση στα νοσοκομεία Παίδων.

Μόλις ένα 24ωρο μετά και τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας για την προσεχή Δευτέρα, και τις απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αν επιμείνουν στις κινητοποιήσεις, προχωρούν με απόφαση της ΕΙΝΑΠ σε παναττική στάση εργασίας 8:00π, με 13:00μμ, τη Δευτέρα 3/6 και στη συγκέντρωση στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” στις 11:00 το πρωί.

“Απέναντι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τις οικογένειες των μικρών ασθενών εναντίον μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους”, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανοικτή επιστολή – πρόσκληση για την παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ.

Πάντως ο Υπουργός Υγείας κατηγορεί ευθέως τους συνδικαλιστές ότι τα κίνητρά τους είναι καθαρά πολιτικά, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Τα σημεία για δωρεάν rapid test, σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου

Το σχέδιο της Πορτογαλίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας

 

Exit mobile version