Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κ.Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών για τον κορονοϊό

Στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών κατά της νόσου Covid-19, αναφέρθηκε για πρώτη φορά απόψε ο πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας.  Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στο Star.

Και πρόσθεσε πως η συζήτηση αυτή πρέπει να ανοίξει, το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες – κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών – να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας.

Πώς θα περάσουμε το Πάσχα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι ειδικοί θα είναι εκείνοι που θα δώσουν τις απαντήσεις σχετικά με το Πάσχα.

«Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα. Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς και όποτε έχουμε αποκλίνει είναι για θέματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν ήσσονος σημασίας. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό πιστεύω ότι έγινε γιατί ακούσαμε τους ειδικούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Exit mobile version