Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας σήμερα Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα

Mitsotakis episkepsi Ypourgeio Ygeias

Μετά από αναβολές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Μαΐου, στις 5:30 το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας, όπου ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, όπως και τα μελλοντικά προγράμματα.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων του γενικού πληθυσμού, τα μέτρα στο χώρο του φαρμάκου.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως αναμένεται να γίνει στις αλλαγές που έχουν γίνει στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων με την εφαρμογή του μέτρου της ψηφιακής ιχνηλάτησης των ασθενών με το βραχιολάκι προκειμένου να μειωθούν οι αταλείωτες ούρες αναμονής των ασθενών.

Στη συζήτηση, θα εξετασθεί και το νέο σύστημα διαχείρισης των ατόμων με ψυχική νόσο μετά από εισαγγελική εντολή, για το οποίοι οι νοσοκομειακοί γιατροί με χθεσινή τους ανακοίνωση μιλούν για οδύσσεια των ασθενών και απίστευτη ταλαιπωρία υπερήλικων ασθενών, όπως η περίπτωση 90χρονης που περίμενε 30 ώρες σε νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Έρευνα ESPAD για τους έφηβους στην Ελλάδα: Ηλεκτρονικό τσιγάρο, στοιχήματα και μέθη

Τα μικροπλαστικά από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα ενδέχεται να συσσωρεύονται στον εγκέφαλο

Γιατί νιώθετε λαχτάρα για γλυκό ή αλμυρό, κατά την περίοδο

5ος Αγώνας Run – Bike – Care: Τρέχουμε, κάνουμε ποδήλατο και περπατάμε για τη ζωή

Exit mobile version