Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ανακαίνιση και επέκταση του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος»

chanion

Ξεκινά η ανακαίνιση και επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος» προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακαίνιση του υφισταμένου κτίριού του (ΤΕΠ), επιφάνειας 686,00 m2 και η επέκτασή του κατά́ περίπου 1.026,07 m2. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου επιφάνειας περίπου 2.000,00 m2. Τον διαγωνισμό για το έργο ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του Υπερταμείου/Growthfund, με αναθέτουσα αρχή την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας «LYDAKIS Construction Co. A.E.», παρουσία στελεχών της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του Υπερταμείου/Growthfund.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«H αναβάθμιση και η ανακαίνιση του ΤΕΠ Χανίων είναι το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης του νοσοκομείου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα αλλάξει τελείως τη διαχείριση των ασθενών και την εμπειρία τους στις δύσκολες στιγμές τους. Με σχέδιο και εντατική δουλειά συνεχίζουμε μπροστά για ένα ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών».

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, δήλωσε:

«Μια εξαιρετική ημέρα για το Νοσοκομείο Χανίων. Με συγκεκριμένο σχέδιο και εντατική δουλειά συνεχίζουμε την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωρήσαμε στην υπογραφή σύμβασης Έργου για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ευχαριστώ όλες και όλους που εργάστηκαν και συνέβαλαν ουσιαστικά σε αυτή την κατεύθυνση. Η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Π.Ε. Χανίων και του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών αυτής, αποτελεί επιλογή προτεραιότητας».

Διαβάστε επίσης

Κίνδυνος για την παραγωγή αντιγριπικών εμβολίων μετά την ακύρωση συνεδρίασης του FDA

10 τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά από τη Γάζα στο “Αγ. Σοφία” – Η αεροδιακομιδή ζωής του ΕΚΑΒ

Exit mobile version