Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Άδωνις: Ο Άγ. Παύλος ανακαινίζεται μετά από 50 χρόνια – Στην εντέλεια το Θεαγένειο

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», «Θεαγένειο» και «Γ. Γεννηματάς» επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να δει τις εργασίες που εκτελούνται στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γ.Ν.Θ «Άγιος Παύλος», ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Παθολογικό, το Νευρολογικό, το Χειρουργικό και το Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, τα οποία έχουν πλήρως ανακαινιστεί. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στα ανακαινισμένα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών και τους ανακαινισμένους κοιτώνες των γιατρών.

Ο Υπουργός Υγείας, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Παρακολουθούμε την πορεία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πλήρη ανακαίνιση του νοσοκομείου, όπου πηγαίνει εξαιρετικά καλά, ανακαινίζεται μετά από 50 χρόνια, γίνεται πλέον ένα κανονικό νοσοκομείο. Σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στο λαό της Μακεδονίας ένα πραγματικό κόσμημα».

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο»

Επόμενος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Υγείας ήταν το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιθεώρησε το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και το Τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο Ψηφιακό Μαστογράφο 2D & 3D που παραδόθηκε, στο τέλος Μαΐου 2024, καθώς και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα.

Αμέσως μετά πραγματοποίησε περιήγηση στον 9ο όροφο, όπου βρίσκονται το Σύστημα Ηλεκτρομαγνητικής Πλοήγησης και το Εκπαιδευτικό Ρομποτικό Σύστημα θωρακοσκοπικών επεμβάσεων, τα οποία είναι μοναδικά στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη στο «Θεαγένειο», δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είδαμε ένα νοσοκομείο που αν και το κτίριο είναι παλιό, δουλεύει στην εντέλεια, έχουμε παραδώσει τους τελευταίους μήνες καινούργια μηχανήματα, έχουμε αναβαθμίσει σε εξαιρετικό βαθμό τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Συνάντησα αρκετούς ασθενείς. Μίλησα μαζί τους. Ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι».

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», όπου και υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τις ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μεταξύ της Αναθέτουσας Αρχής 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και του Αναδόχου του έργου, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». H προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.384.020,99 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Αναφορικά με αυτό το έργο ο Υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι «θα βοηθήσει εξαιρετικά τις μέρες εφημερίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθόσον η ροή θα γίνει πολύ πιο εύκολη και σε ένα εξαιρετικά καλύτερο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης

Προληπτική εξέταση για καρκίνο παχέος εντέρου: Ξεκίνησε η αποστολή των μηνυμάτων – Το sms του Άδωνι

Τα εγκεφαλικά από την ΕΚΑΠΥ, η έλευση του Νέστορα και ο προβληματισμός για το μνημόνιο

Exit mobile version