Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Στο νοσοκομείο Παίδων σήμερα Μητσοτάκης και Γεωργιάδης

Adonis mitsotakis1

Το νοσοκομείο Παίδων επισκέπτονται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να δουν το έργο ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι εργασίες στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” έχουν ολοκληρωθεί στα 1.000 μέτρα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο είναι σε λειτουργία και απομένει η παράδοση άλλων 600 τ.μ.

Το έργο που εκτελείται στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία περιλαμβάνει νέα ενιαία σύγχρονα εξεταστήρια με ξεχωριστό χώρο αναζωογόνησης, δημιουργία χώρων βραχείας νοσηλείας, αίθουσες μικροεπεμβάσεων, αίθουσα γύψου και νέα εξεταστήρια, νέα WC, δάπεδα, αντιμικροβιακές οροφές, πόρτες και ερμάρια γραφείων, νέες κονσόλες ιατρικών αερίων, και χώρους που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με εκσυγχρονισμένο Η/Μ εξοπλισμό και υλικά ειδικά για χώρους νοσοκομείων.

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελούνται από το υπουργείο Υγείας προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι ανακαινισμένες πτέρυγες ή τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία όπως το Κρατικό Νίκαιας, το Αττικό, το Μεταξά και το Παίδων Αγία Σοφία.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τα Κέντρα Υγείας όπου ήδη σε 113 έχουν υπογραφεί συμβάσεις ανάθεσης έργων, 27 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και 24 σε στάδιο μελέτης – ωρίμανσης. Σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες και έως το 2027 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας «αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του ΕΣΥ», όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι, παρά τις δυσκολίες, ο καθαρός χρόνος που έχουν μπροστά τους μέχρι τις εκλογές του 2027 δίνει την δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που γίνονται σε τομείς όπως η υγεία, οι μεταφορές και η λειτουργία του Δημοσίου και οι πολίτες να δουν απτά αποτελέσματα σε τομείς που για χρόνια επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνηση του θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για το κατά πόσον αυτά τα οποία υποσχέθηκε προεκλογικά το 2023 έγιναν πράξη.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συνάντηση PIF – Άδωνι για το clawback – Λ. Μπαρμπετάκη: «Ζητάμε άμεση διόρθωση» – Στο 83% για τις φαρμακευτικές

Καμπανάκι αφύπνισης για τα ρευματικά νοσήματα – Πλήττουν το 25% του πληθυσμού στη χώρα

Exit mobile version