Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Αγαπηδάκη: Με τον εμβολιασμό μπορούμε να εξαλείψουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Αγαπηδάκη Με τον εμβολιασμό μπορούμε να εξαλείψουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όλες οι δικαιούχοι του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, περί τις 2,5 εκατομμύρια γυναίκες, θα έχουν λάβει SMS για να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους, δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η κα Αγαπηδάκη, στο πλαίσιο των επισκέψεών της στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε στην αξία του εμβολιασμού κατά του ιού HPV, με στόχο τον μηδενισμό των νέων περιστατικών. Υπογράμμισε δε, τη σημασία της καθολικής κάλυψης και της μη παραμέλησης του τεστ Παπανικολάου και του HPV DNA test, επισημαίνοντας πως, αν ο εμβολιασμός και οι εξετάσεις συνεχίσουν να προχωρούν ικανοποιητικά, η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει μηδενικά περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις που αφορούν τα Κέντρα Υγείας Άρνισσας, Κρύας Βρύσης, Αριδαίας και Σκύδρας.

Η κα Αγαπηδάκη ενημερώθηκε από το προσωπικό των Κέντρων Υγείας για την πρόοδο της εφαρμογής του πρώτου Εθνικού Προγράμματος πρόληψης, «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», το οποίο περιλαμβάνει προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Απευθυνόμενη στο ιατρικό προσωπικό, η κυρία Αγαπηδάκη δήλωσε: «Είστε το πρόσωπό μας στο πεδίο. Εσείς συμβάλλετε καθοριστικά στην επιτυχία των προγραμμάτων πρόληψης και στην έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές».

Τέλος,  εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων και τόνισε τη δέσμευσή της για τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών υγείας σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη αναμένεται να μεταβεί στην Ημαθία, όπου θα επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

Διαβάστε επίσης 

Άδωνις Γεωργιάδης: Η εξομολόγηση για τη μητέρα του στο Λαϊκό νοσοκομείο που συγκίνησε

Ειρ. Αγαπηδάκη στα Κ.Υ. Πιερίας: Σύντομα τα SMS για δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου

Exit mobile version