Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Άδωνις για την αξία των μεταμοσχεύσεων: “Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η Πολιτική”

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα που επικρατούσε η χαρά, η συγκίνηση αλλά και η προσμονή για την λειτουργία της Πανεπιστημιακής Κλινικής μεταμοσχεύσεων Ήπατος στο Λαϊκό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανακοίνωση της ίδρυσης της κλινικής.

Παρών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, προχώρησε στην απόφαση της σύστασης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό. Ο ίδιος έγραψε στο X:

“Την πρώτη μέρα της νέας μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας πληροφορήθηκα ότι θα γινόταν μια μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον κ. Σωτηρόπουλο. Πήγα αμέσως εκεί γνώρισα τον πατέρα που δώρισε το ήπαρ του στην κόρη του και μετά χάρηκα μαζί τους για την επιτυχία της επεμβάσεως.
Ρώτησα μετά τον γιατρό τί χρειάζεται και μου είπε ότι 20 χρόνια αναμένουν να προχωρήσει το αίτημα για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό. Του υποσχέθηκα ότι θα το λύσω εγώ.
10 μήνες μετά βρεθήκαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των εκατό ετών λειτουργίας του, για να ανακοινώσουμε ότι έληξε η διαδικασία και σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και τον Πρύτανη του κ. Σιάσο και την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τον Πρόεδρό της κ. Αρκαδόπουλο αποφασίσαμε την ίδρυση αυτής της Κλινικής που πλέον θα μπορεί και να πραγματοποιεί πολλές τέτοιες επεμβάσεις το έτος αλλά και να διδάσκει αυτή την γνώση στους φοιτητές για να έχουμε στο μέλλον περισσότερους ειδικούς σαν τον κ. Σωτηρόπουλο.
Ιδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή που είδα τις δύο πρώτες ασθενείς που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση ήπατος και είναι πλέον εντελώς καλά στην υγεία τους.
Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η Πολιτική”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκδήλωση αυτή μίλησε σχετικά με την μητέρα του την οποία έχασε από λευχαιμία σε νεαρή ηλικία και νοσηλευόταν στο Λαικό Νοσοκομείο.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Healthstories.

Διαβάστε επίσης

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2025 για την Υγεία

Σ. Ζαχαράκη: Οι άξονες πολιτικής για το Δημογραφικό και το Στεγαστικό των γιατρών σε άγονες περιοχές

Exit mobile version