Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σ. Ζαχαράκη: Οι άξονες πολιτικής για το Δημογραφικό και το Στεγαστικό των γιατρών σε άγονες περιοχές

Τους άξονες πολιτικής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για το Δημογραφικό και το Στεγαστικό των γιατρών σε άγονες περιοχές, παρουσίασε στη  συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της ΚΕΔΕ η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παρουσίασε τους βασικούς άξονες, στόχους και δράσεις του Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό καθώς και της Στεγαστικής Πολιτικής.

Σε ότι αφορά στο Δημογραφικό για την υλοποίηση των οποίων θα διατεθούν 20 δις ευρώ μέχρι το 2035, η κα Ζαχαράκη ανακοίνωσε 17 άμεσες δράσεις που προωθεί το υπουργείο, μεταξύ των οποίων και αυτές που εμπλέκονται ή αφορούν άμεσα τους δήμους, όπως είναι:

Σε ότι αφορά στο Στεγαστικό η κα Ζαχαράκη παρουσίασε όλα τα προγράμματα Στεγαστικής Πολιτικής που είτε είναι σε εξέλιξη ή θα δρομολογηθούν.

Ζαχαράκη: Το στεγαστικό των γιατρών σε άγονες περιοχές

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα Στέγασης Δημοσίων Υπαλλήλων και η κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, με σκοπό την καταγραφή ακινήτων σε δήμους και περιφέρειες με έντονο στεγαστικό έλλειμμα (πχ ορεινές, ημιορεινές, παραμεθόριες και νησιωτικές) για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων (κυρίως εκπαιδευτικών, ιατρικού -νοσηλευτικού προσωπικού, σωμάτων ασφαλείας και λοιπού εποχικού προσωπικού). Τόνισε δε πως θα υπάρξει επικέντρωση στους νησιωτικούς δήμους και στις ορεινές περιοχές, κυρίως για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των εκπαιδευτικών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η υπουργός σημείωσε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί και καταγραφεί σε συνεργασία µε ΕΕΤΑΑ ακίνητα σε δήμους και περιφέρειες µε έντονο στεγαστικό έλλειμμα. Ανέφερε ότι φέτος οι ανάγκες στέγασης δασκάλων, γιατρών κ.λπ. σε 31 νησιωτικούς δήμους ανέρχονται σε 3.086. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν τη Σαντορίνη όπου ζητείται στέγη για 464 ανθρώπους ενώ οι μικρότερες στο Ληξούρι και συγκεκριμένα 4.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης εξήρε την προσπάθεια του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπει στην καρδιά του προβλήματος τόσο για το Δημογραφικό όσο και το Στεγαστικό. Σημείωσε ότι ήδη η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε στην Ξάνθη μελέτη για το Δημογραφικό την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία καταγράφει ανά δήμο τα προβλήματα τις προοπτικές αλλά και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης με στόχο να αντιστραφεί η πορεία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ με την Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που έχει συστήσει με τη συμμετοχή εξειδικευμένης ομάδας έργου, παρακολουθεί και μελετά το ζήτημα του Δημογραφικού και καταθέτει τα αιτήματα και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της συνεργασίας με το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σπύρος Κωνσταντάρας, δήμαρχος Θέρμου συμπλήρωσε ότι το Δημογραφικό θα αποτελέσει ειδική θεματική ενότητα στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος ωοθηκών: Πρωτοποριακή εξέταση εντοπίζει τους καρκινικούς όγκους

Σε δύο επιστήμονες το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA

Exit mobile version