Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γεωργιάδης για την ερώτηση των 8 βουλευτών της ΝΔ: «Δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε»

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (03/10), περίπου 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για την προγραμματισμένη ενημέρωση για τα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας, από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς κατά την είσοδο του στην αίθουσα, για την χθεσινή ερώτηση των 8 βουλευτών αναφορικά με την φαρμακευτική δαπάνη και τους χαμηλοσυνταξιουχους, έκανε λόγο για χρήσιμη και οχι επιθετικη ερώτηση σε συναδελφικό ύφος.

Χαρακτήρισε δε, λογικό τον προβληματισμό των γαλάζιων βουλευτών και μια πρόταση που θα την αξιολογήσει, τονίζοντας, ότι η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε και πως αυτο δεν τον ενοχλεί.

Αναφορικά με την ενημέρωση που πραγματοποιηθήκε στην Βουλη σε ομάδα γαλάζιων βουλευτών, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε χαρακτηριστικά, «Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει φασαρία, θα είναι μια ενημέρωση για πολιτικές του Υπουργείου Υγείας στους βουλευτές».

Ερώτηση προς Γεωργιάδη

Υπενθυμίζεται πως, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησαν την επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στις  φαρμακευτικές δαπάνες για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αναλυτικότερα, οι υπογράφοντες βουλευτές, Μίλτος Χρυσόμαλλης, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Πασχαλίδης, ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης και να εφαρμοστεί όχι μόνο στους παλαιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ αλλά σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι σήμερα πληρούν τα κριτήρια του καταργηθέντος ΕΚΑΣ.

Σημειώνεται πως, πρόκειται για νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με διαφορετικη σύνθεση αυτη τη φορά σε σχέση με την ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών, που ειχε κατατεθεί στις 18 Σεπτεμβρίου για τα κόκκινα δάνεια.

Διαβάστε επίσης 

Παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων

Προγραμματική Συμφωνία για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο» ανάμεσα σε υπ. Υγείας και ΕΚΠΑ

 

Exit mobile version