Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Εφημερίες: Σε έναν μήνα οι αλλαγές – “Στα κάγκελα” οι υγειονομικοί, πυρετός κινητοποιήσεων

efimeries allages kinitopoiiseis

Σε έναν μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στις εφημερίες από τον Υπουργό Υγείας. Σε θέσεις μάχης οι υγειονομικοί, προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να εφαρμοστούν καθημερινές εφημερίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πει ότι ο στόχος είναι η μείωση δύο ωρών για την αναμονή στα Επείγοντα.

Χθες ανάφερε ότι σε ενάμιση μήνα τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν νέο σύστημα εφημεριών και ότι το Πάσχα του 2025 αυτό αναμένεται να αρχίσει να αποδίδει και θα μειωθούν οι αναμονές των ασθενών, που σήμερα φτάνουν κατά μέσο όρο τις 8 ώρες.

Εφημερίες: Σε έναν μήνα οι αλλαγές

“Για να μειωθούν οι αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα γίνουν προσλήψεις τραυματιοφορέων.

Πέραν του προγράμματος των ετήσιων προσλήψεων, υπάρχει και ένα επιπλέον πρόγραμμα με την ΔΥΠΑ, με το Υπουργείο Εργασίας και με την κα. Κεραμέως, για προσλήψεις 530 τραυματιοφορέων έως τέλος του έτους, με αποκλειστικό σκοπό να απασχοληθούν στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, εκεί που σχηματίζονται οι μεγάλες ουρές στις εφημερίες, προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρόνοι”.

Γιατροί και νοσηλευτές τεσσάρων νοσοκομείων της Αττικής, Αττικόν, Νίκαιας, Θριάσιο και Ασκληπιείο, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία απαριθμούν τις γενικότερες επιπτώσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας από το σύστημα των καθημερινών εφημεριών και ανακοινώνουν την πρώτη από μία σειρά κινητοποιήσεων την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, με ανοιχτή επιστολή τους προς τους πολίτες, αποδίδουν την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της για το ΕΣΥ.

Τι έχει πει ο Υπουργός Υγείας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει ότι ένα από τα σενάρια, που εξέτασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ήταν αυτό και των καθημερινών εφημεριών στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία από τις διοικήσεις τους. Ωστόσο, όπως είπε, φάνηκε ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχεδίου.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αθήνας ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις ακριβώς για να μην περάσει, όπως ανέφεραν, το νέο καθεστώς της καθημερινής εφημέρευσης.

Έρχονται κινητοποιήσεις

Προχωρούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και κινητοποίηση στα γραφεία της 2η ΥΠΕ στις 12 μ. την ίδια μέρα. Παράλληλα θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική – πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτωβρίου και θα ενημερώσουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία για τις συνέπειες της αλλαγής στις εφημερίες.

“Η κυβέρνηση και το Υπουργείο έρχονται δήθεν να απαντήσουν στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, στις τεράστιες αναμονές για εξέταση, στον συνωστισμό, στην ταλαιπωρία και στην επικίνδυνη για ασθενείς και υγειονομικούς κατάσταση, προχωρώντας σε ένα μέτρο που ΔΕΝ θα δώσει λύση, αλλά θα επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση”

Υποστηρίζουν, τέλος, ότι η εφαρμογή του σχεδίου της καθημερινής 24ωρης εφημέρευσης θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της τακτικής λειτουργίας των κλινικών και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των χειρουργείων.

Διαβάστε επίσης

Το περίπτερο στη ΔΕΘ, η αναμονή για τον προσωπικό γιατρό και ο αχαρτογράφητος… χάρτης

Exit mobile version