Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορονοϊού από σήμερα για τα άτομα 70-74 ετών

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών.

Στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα νοσημάτων πολύ υψηλού κινδύνου, σε περίπτωση που έλαβαν πρόσφατα διάγνωση της ασθένειάς τους.

Όπως έχει εξηγήσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις περιπτώσεις που κάποιος πάσχει από συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία εντάσσονται στην ομάδα Α, αλλά είναι εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τότε ο θεράπων γιατρός μπορεί να συμπληρώσει αίτηση στο emvolio.gov.gr για τον συγκεκριμένο ασθενή με τη διάγνωση και τη φαρμακευτική αγωγή, θα μπορεί να καταστεί δικαιούχος.

Στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Τον Μάιο έπεται ο εμβολιασμός των ευπαθών ατόμων με υποκείμενα νοσήματα της Ομάδας Β, βάσει των σχετικών ανακοινώσεων που έχουν γίνει από το υπουργείο Υγείας.

Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς ενδεχομένως να εμβολιαστούν κι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές υπηρεσίες, στην εστίαση, κ. λπ.

Exit mobile version