Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γκάγκα: Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός στις έγκυες 

Ενημέρωση Γκάγκα στους γιατρούς του ΙΣΑ, για τη χορήγηση των αντιικών χαπιών

Έκκληση στις εγκύους, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό, έστω μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, απηύθυνε, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από τη ζωή ασθενείς ηλικίας 39 και 27 ετών, ενώ τόνισε πως και αρκετές έγκυες νοσηλεύονται διασωληνωμένες.

Πέρυσι που ανέβαιναν τα κρούσματα και είχαν ληφθεί οριζόντια μέτρα διαπιστώθηκε ότι η αύξηση συνεχιζόταν. Ο λόγος ήταν ότι δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε τα μέτρα προστασίας», είπε η υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα υπογράμμισε ότι  “Είναι στο χέρι μας ουσιαστικά να προστατευτούμε” επισήμανε “φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τα μέτρα, δεν συγχρωτιζόμαστε και εμβολιαζόμαστε” .

“Αυτό είναι το μήνυμα από την σημερινή ημέρα” σημείωσε και πρόσθεσε  ότι κανένα σύστημα υγείας σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο.

Η κα Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο”, έδωσε ακριβή στοιχεία για την 3η, 4η και 5η υγειονομική περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα, που καταδεικνύουν ότι οι ασθενείς με COVID στις ΜΕΘ και σε απλές κλίνες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενη στις κλίνες ΜΕΘ, η κα Γκάγκα σημείωσε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο. «Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς.

Σαν πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Οσο περισσότερα τα κρούσματα, τόσο πιο δύσκολη η νοσηλεία. Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά τα στοιχεία από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της επικράτειας με τη συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Exit mobile version