Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τι φοβάται ο Υπ. Υγείας, τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους αρνητές γονείς

Τι φοβάται ο Υπ. Υγείας, τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους αρνητές γονείς

Η αυξητική τάση της επιδημίας COVID-19 στη Β. Ελλάδα φοβίζει ειδικούς και Υπουργείο Υγείας. Οι μνήμες από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε η κατάσταση είχε ξεφύγει, είναι ακόμη νωπές και η κυβέρνηση δεν θέλει επ’ ουδενί να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Τα χαμηλά ποσοστά στον εμβολιασμό οδηγούν σε αυξημένες νοσηλείες.

Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα ανεβαίνουν. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρσι και θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε φέτος τα πολλά κρούσματα, την πολλή ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά τους θανάτους και όλα αυτά που έγιναν πέρσι».

Κι άλλη περιοδεία

Σε επτά Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) ισχύουν περιοριστικά μέτρα – μετά την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα, υπό καθεστώς απαγόρευσης τέθηκαν και οι ΠΕ Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει εκ νέου περιοδεία στην περιοχή, ξεκινώντας από τη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφονται τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε: «Καταγράφεται διπλασιασμός των νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη, αύξηση κατά 60% στη Κοζάνη και περίπου 40% στη Δράμα, στον Έβρο και στην Πιερία. Η περίπτωση της Β. Ελλάδας δείχνει ότι η επιδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων οδηγείται από την ενδοοικογενειακή διασπορά και από τη μετάδοση σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Τι σκέφτονται για τους αρνητές γονείς

Την ίδια ώρα οι γονείς – αρνητές του εμβολίου, που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και δεν τους κάνουν τα απαραίτητα τεστ, είναι “αγκάθι” για την κυβέρνηση, που προτίθεται να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, για να επιλύσει το θέμα.

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αξιοποιηθεί διάταξη, που αφορά στην παραμέληση προστασίας ανηλίκων.

Στο Υπουργείο Παιδείας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το πρωτόκολλο 50%+1, παρά μόνο αν αυξηθούν οι επιστημονικές φωνές, που εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Πάντως, αν εξαιρέσουμε τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα, το ΕΣΥ βρίσκεται σε πορεία αποκλιμάκωσης, με τις εισαγωγές να είναι λιγότερες από τα εξιτήρια.

Διαβάστε επίσης

Αυτός είναι μακράν ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα – Μάθετε τα μυστικά του

Πόση ώρα να χρησιμοποιούμε τα ακουστικά και σε ποια ένταση

Exit mobile version