Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες οδηγίες του ΕΟΦ για τις θρομβώσεις

Healthstories-astrazeneca-emvolio

Οδηγίες οι οποίες βασίζονται στις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τον εμβολιασμό με AstraZeneca, εξέδωσε ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η Επιτροπή Ανθρώπινων Φαρμάκων του EMA (CHMP) συνιστά στους επαγγελματίες υγείας:

Όπως για όλα τα εμβόλια, ο ΕΜΑ και οι εθνικές αρχές συνεχώς παρακολουθούν την ασφάλεια του Vaxzevria και θα επικαιροποιήσουν τις συστάσεις όταν χρειαστεί για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Πληροφορίες για το κοινό

Πληροφορίες για τους επαγγελματίες υγείας

Περισσότερα για το φάρμακο

Το Vaxzevria (γνωστό προηγουμένως ως COVID-19 Vaccine AstraZeneca) είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη από τη νόσο του κορονοϊού του 2019 (COVID-19) σε ανθρώπους ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η COVID-19 προκαλείται από τον ιό SARSCoV-2. Το Vaxzevria αποτελείται από ένα άλλο ιό (της οικογένειας των αδενοϊών) ο οποίος έχει τροποποιηθεί, ώστε να περιέχει το γονίδιο για την παραγωγή της πρωτεΐνης S του SARS-CoV-2.

Το εμβόλιο δεν περιέχει τον ιό SARS-CoV-2 και δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και υποχωρούν εντός ολίγων ημερών μετά τον εμβολιασμό. Περισσότερα για τη διαδικασία Η Επιτροπή Ασφάλειας του EMA (PRAC) και η Επιτροπή Ανθρώπινων Φαρμάκων (CHMP) πραγματοποίησαν αυτή την ανασκόπηση του Vaxzevria στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως «τροποποίηση τύπου ΙΙ».

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλη την ΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες για τις ανασκοπήσεις του ΕΜΑ σχετικά με τις θρομβώσεις και τον χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων με το Vaxzevria, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων επικαιροποίησεων ασφάλειας, είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΕΜΑ.

Exit mobile version