Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ανοικτή η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους πολίτες 45-49 ετών

Θεμιστοκλέους: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχασαν το ραντεβού για εμβολιασμό

Ανοίγει σήμερα Μεγάλo Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 45-49 ετών, ενώ η ανταπόκριση των ατόμων 30 έως 44 ετών για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πολύ μεγάλη.

Μετά τους 30άρηδες, αλλά και την πρώτη ομάδα των 40άρηδων (40-44) σειρά παίρνουν από σήμερα 1η Μαίου οι πολίτες 45-49 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με κάποια από τα τέσσερα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα τον Μάιο στη χώρα. Σημειώνεται ότι από τις 5 Μαίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 130.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 70.000 πολίτες 40-44 ετών. Από αυτούς, έχουν ήδη εμβολιαστεί με την 1η δόση 19.000 και 3.780 άτομα αντίστοιχα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από την Κυριακή του Πάσχα ενώ όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν νέες εμβολιαστικές γραμμές και επιπλέον κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ραντεβού για εμβολιασμό μπορούν να κλείσουν και όσοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας και ακόμα δεν το έχουν προγραμματίσει, ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Exit mobile version