Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις το Πάσχα – με διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Νικος-Χαρδαλιάς

Το Πάσχα και φέτος θα είναι διαφορετικό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα ενόψει Πάσχα.Όπως είπε, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση, ενώ από αύριο ανοίγει το λιανεμπόριο με click in shop στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Όσον αφορά στη λειτουργία των Εκκλησιών 

Μετακίνηση από και προς την εργασία 

Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών ενοτήτων 

Μέχρι τις 10 Μαΐου η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, λόγους υγείας, εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, μετάβαση σε κηδεία και μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σχετικά με την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι χώροι εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες), με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα.

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Από αύριο το πρωί στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ”βαθύ κόκκινο” εντάσσονται

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ”κόκκινο” από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου  κατεβαίνουν και εντάσσονται

Διαβάστε επίσης

ΚΥΑ: Τα πρόστιμα και οι εξαιρέσεις στις μετακινήσεις του Πάσχα

 

Exit mobile version