Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

ΙΣΑ: Συγχαρητήρια στον γιατρό που ανέφερε αμέσως την κακοποίηση της συζύγου του Α. Λύτρα

giatro-kakopoiisi

Συγχαρητήρια δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον γιατρό που ανέφερε αμέσως την κακοποίηση της συζύγου του Α. Λύτρα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης εκφράζει τα συγχαρητήριά του, προς τον γιατρό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που έπραξε άμεσα το καθήκον του μετά τη διαπίστωση ότι έχει υπάρξει κακοποίηση γυναίκας από τον σύζυγό της.

“Ο κ. Γ. Πατούλης μετά το περιστατικό άσκησης βίας σε γυναίκα από τον σύζυγό της, επιθυμεί δημοσίως να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήριά του, προς τον ιατρό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που χωρίς να περιοριστεί στο αναφερόμενο ιστορικό με ειλικρινές ενδιαφέρον για την ασθενή που είχε ενώπιόν του, μετά από ορθή εκτίμηση όλων των κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων και ευθυκρισία έπραξε το καθήκον του προς τη συγκεκριμένη ασθενή και την κοινωνία”.

“Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές που είμαστε βέβαιοι ότι συμβαίνουν καθημερινά από το σύνολο του ιατρικού κόσμου ενισχύουν το κύρος του ιατρικού λειτουργήματος και ενδυναμώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Να θυμίσουμε ότι ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, εντόπισε αμέσως ότι η 37χρονη γυναίκα δεν έπεσε από τις σκάλες, όπως ισχυρίστηκε το ζευγάρι, αλλά είχε υποστεί βία, με βάση τα χτυπήματα και τα τραύματα στο σώμα. Ο γιατρός ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και περιέγραψε στην κατάθεσή του όσα διέγνωσε κατά την εξέταση και όσα ειπώθηκαν εκείνες τις πρώτες στιγμές. Τη δική του διάγνωση επιβεβαίωσαν και τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Διαβάστε επίσης

Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης Επιστημονικός Διευθυντής της Diaverum Ελλάδος

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι η μικροβιακή αντοχή

Exit mobile version