Μία επιπλοκή εμφάνισε ο Δημήτρης Σταρόβας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά το εγκεφαλικό που υπέστη σχεδόν μία εβδομάδα πριν.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης υπέστη κολπική μαρμαρυγή το βράδυ και η νύχτα ήταν δύσκολη.
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα μετέφερε η σύντροφός του Αννα Σταθάκη που μίλησε σήμερα Πέμπτη στην εκπομπή Happy Day, λέγοντας ότι “είχε ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής αργά χθες το βράδυ και η νύχτα ήταν λιγάκι δύσκολη”.
Το επεισόδιο αντιμετωπίστηκε αλλά αναμένεται ενημέρωση της οικογένειας από τους γιατρούς για το τι σημαίνει η εμφάνιση της κολπικής μαρμαρυγής σε έναν επιβαρυμένο από το εγκεφαλικό επεισόδιο οργανισμό.
Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή αρρυθμία των ενηλίκων και υπό προϋποθέσεις συνδυάζεται με επηρεασμένη ποιότητα ζωής, αυξημένη εμφάνιση ισχαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακής ανεπάρκειας, θνητότητας.
«Υπό φυσιολογικές συνθήκες η καρδιά μας που αποτελείται από τέσσερις κοιλότητες, δύο κόλπους (δεξιό και αριστερό) στο άνω τμήμα και δύο κοιλίες (δεξιά και αριστερά) στο κάτω τμήμα της, λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από εξειδικευμένο κέντρο στον δεξιό κόλπο και μεταφέρεται μέσω ειδικού αγωγού (δεμάτιο του His) σε όλα τα σημεία της.
Αυτό το εξειδικευμένο κέντρο, ο φυσικός βηματοδότης της καρδιάς ονομάζεται φλεβόκομβος και διασφαλίζει ότι η καρδιά μας θα χτυπάει ρυθμικά και όσο γρήγορα χρειάζεται ανάλογα με τη δραστηριότητα που έχουμε κάθε στιγμή. Όταν εμφανίζεται η κολπική μαρμαρυγή, πολλαπλά άλλα σημεία από τους δύο κόλπους προσπαθούν ταυτόχρονα να αναλάβουν τον ρόλο του βηματοδότη, με αποτέλεσμα ο ρυθμός της καρδιάς να γίνεται χαοτικός, ακανόνιστος και γρήγορος» εξηγεί ο κ. Χαράλαμπος Κοσσυβάκης Διευθυντής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Metropolitan Hospital.
Διαβάστε επίσης
Όσα είναι καλό να ξέρουμε για τον θυρεοειδή και τις παθήσεις του
«Χαμόγελο του Παιδιού»: Κάθε τρεις ημέρες εξαφανίζονται 2 παιδιά στην Ελλάδα