Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί bullying ως μαθητής

mitsotakis-bullying

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί και εκείνος bullying όταν ήταν μαθητής, εξηγώντας ότι εκείνη την εποχή, φαινόμενα εκφοβισμού ήταν σχεδόν μέρος της σχολικής ζωής.

Την αποκάλυψη έκανε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, όπου συζήτησε με μαθητές (φωτό). Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά του εκφοβισμού αλλά και η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr στην οποία θα γίνονται οι επώνυμες καταγγελίες περιστατικών σχολικής βίας από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες..

«Και μένα μου πετούσαν την τσάντα κάποιοι από το παράθυρο. Ήταν αστείο και κάτι το οποίο γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές. Δεν μου είναι ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν χαβαλές τότε. Και έτσι το αντιμετωπίζαμε. Και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα την τσάντα», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αυτό συνέβαινε παρότι «ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής. Ήμουν πρόεδρος κάποια στιγμή της μαθητικής κοινότητας. Τότε, σε αυτά τα φαινόμενα δεν δίναμε τόσο μεγάλη σημασία. Ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας, της σχολικής ζωής».

Τόνισε, ωστόσο, πως «μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα. Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας οι οποίοι υπέφεραν και τώρα δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τον Σύλλογο των αποφοίτων και έχουν πολύ κακή εικόνα».

Σε ερώτηση αν τα δικά του παιδιά είχαν δεχθεί εκφοβισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι “τα παιδιά μου είχαν το προνόμιο ή το μειονέκτημα να μεγαλώσουν σε ένα σχολικό περιβάλλον όπου ο πατέρας τους ήταν πολύ γνωστός. Κι αυτό από τη φύση του μπορεί να δημιουργεί στοχοποίηση. Και ναι βεβαίως υπήρχαν τέτοια περιστατικά, τα παιδιά είχαν την άνεση να τα συζητήσουν μαζί μας και επειδή ήταν σχετικά ήπια περιστατικά, μπορέσαμε σχετικά εύκολα να τα επιλύσουμε, οπότε υτό που συζητάμε δεν είναι κάτι το οποίο μου είναι ξένο και ως γονιός, όχι μόνο ενθυμούμενος τα δικά μου.
Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνονται τα παιδιά την άνεση να συζητούν αυτό που συμβαίνει”.

Διαβάστε επίσης

Καρδιοχειρουργική 2.0: Ο Θεόδωρος Κωφίδης εξηγεί την εξατομικευμένη θεραπεία, τις νέες τομές και αποδομεί τους μύθους

Νέα στέγη φιλοξενίας στην Πάτρα για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Ο αντίκτυπος της εμμηνόπαυσης στον εργασιακό χώρο

Exit mobile version