Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Η Άννα Μπατιστάτου, η πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Healthstories Η Άννα Μπατιστάτου η πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Καθηγήτρια Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου είναι η πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και η εκλογή της πήρε  πανηγυρικά χαρακτηριστικά.

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Άννα Μπατιστάτου εξελέγη, με την πρώτη ψηφοφορία, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγκεντρώνοντας οκτώ ψήφους έναντι τριών του Σταύρου Νικολόπουλου.

Με την εκλογή της αναδεικνύεται και το νέο σχήμα αντιπρυτάνεων που αποτελείται από την καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής Παναγιώτα Καντή (αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων), τον καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών Ιωάννη Λεονάρδο (αντιπρύτανης διοικητικών-οικονομικών), τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Θεόδωρο Ματίκα (αντιπρύτανης έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης) και τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφώντα Μπήτσικα (αντιπρύτανης διεθνών σχέσεων, δια βίου μάθησης και εξωστρέφειας).

Η Άννα Μπατιστάτου, η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου

Η Άννα Μπατιστάτου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής (MD) το 1988 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με το βιογραφικό της. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι: M.Α. (1990), M.Phil. (1990) και Ph.D. (1993), Department of Pathology and Center for Neurobiology and Behavior, Columbia University, GSAS, ΝΥ, USA. Το 1997 απέκτησε τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας στην Παθολογική Ανατομική. Από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εξελέγη Καθηγήτρια το 2013).

Έχει πλούσιο διαγνωστικό και ερευνητικό έργο. Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην κατανόηση της μοριακής παθογένειας των κακοήθων νεοπλασμάτων και στην αναγνώριση προγνωστικών και προβλεπτικών δεικτών σε ιστικό υλικό από ασθενείς με νεοπλασία. Έχει 216 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, που ευρετηριάζονται στη βάση δεδομένων pubmed, με αριθμό αναφορών 4219 και h-index 34 (Scopus). Είναι επίσης συγγραφέας λογοτεχνικού βιβλίου με τίτλο «Η ζωή εν πέτρα».

Την τελευταία πενταετία έχει διατελέσει στις ακόλουθες θέσεις: Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, μέλος της Ομάδας Εργασίας για την έκδοση Κατευθυντήριων Οδηγιών για τον προ-συμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του ΚΕΣΥ, Μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του ΚΕΣΥ, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο UEMS Specialist Section of Pathology/European Board of Pathology, Μέλος της Educational Committee της European Society of Pathology, Μέλος του Advisory Board της European Society of Pathology και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (2016-2021).
Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού-Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το 2018.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Χρήστου Κίττα, του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ:
“Η Άννα Μπατιστάτου είναι η πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αναλαμβάνει να το οδηγήσει στη νέα εποχή.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει από σήμερα την πρώτη γυναίκα Πρύτανη από την ίδρυσή του , την Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Άννα Μπατιστάτου, μια πολυτάλαντη επιστήμονα και όχι μόνο ! Είμαι βέβαιος ότι ημέρες διαρκούς ανόδου αναμένουν το Ίδρυμα υπό την ηγεσία της”.

Διαβάστε επίσης

“Βράζει” η χώρα από τις ιώσεις – Φόβοι για επιδείνωση στις γιορτές

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Διορθώσεις στην εφαρμογή του μέτρου ζητούν οι φαρμακοποιοί

Exit mobile version