Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κοριτσάκι γεννήθηκε με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη

Με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη γεννήθηκε ένα κοριτσάκι στην Αυστραλία. Η μικρούλα Ayla Summer Mucha, γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, και έχει αναπτύξει μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση, την bilateral macrostomia (αμφοτερόπλευρη μακροστομία). Αυτό σημαίνει ότι το στόμα δεν διαμορφώνεται σωστά ενώ το έμβρυο είναι ακόμη στη μήτρα.

“Ο άντρας μου κι εγώ δεν γνωρίζαμε γι’ αυτήν την κατάσταση ούτε είχαμε γνωρίσει ποτέ κάποιον που να έχει γεννηθεί με μακροστομία” είπε η μητέρα του κοριτσιού Cristina Vercher, 21 ετών, που ζει στη Νότια Αυστραλία. “Οπότε πάθαμε σοκ”.

14 άτομα με μόνιμο χαμόγελο στα χείλη σε ολόκληρο τον κόσμο

Σε συγκριτική μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2007, είχαν καταγραφεί μόλις 14 περιπτώσεις. Αν και είναι πιθανό τα περιστατικά να έχουν αυξηθεί από τότε, η πάθηση εξακολουθεί να είναι τόσο σπάνια που ήταν η πρώτη φορά που ο γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο την έβλεπε. Επιπλέον, στα υπερηχογραφήματα δεν είχε φανεί το ασυνήθιστα μεγάλο άνοιγμα του στόματος, το οποίο σόκαρε τους γιατρούς κατά την καισαρική τομή.

Η νεαρή γυναίκα είπε πως όταν είδε την κόρη της για πρώτη φορά, η κατάσταση ήταν ολοφάνερη αφού η μικρή ήταν μικροσκοπική. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν λίγες ώρες μετά τον τοκετό για την πάθηση του βρέφους, λέει η dailymail.co.uk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ως μητέρα ήταν τι είχα κάνει λάθος, ιδιαίτερα αφού ήμουν τόσο σχολαστική σε όλη μου την εγκυμοσύνη”, επεσήμανε.

Οι γιατροί καθησύχασαν τους γονείς ότι ήταν κάτι που ως γονείς δεν μπορούσαν να ελέγξουν και πως δεν ήταν δικό τους λάθος καθώς περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γενετικός έλεγχος. Τελικά, οι γιατροί διέγνωσαν την Ayla με την πάθηση.

Η μακροστομία, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αισθητική ανωμαλία — μπορεί να επηρεάσει τα βρέφη στον τρόπο θηλασμού. Λόγω της επίδρασης που έχει στη λειτουργικότητα του προσώπου, οι ασθενείς με μακροστομία συχνά πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τους μήνες αυτούς οι γονείς δημιούργησαν λογαριασμό στο TikTok για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για την πάθηση της κόρης τους, σε μια προσπάθεια να βρουν και τις ανάλογες απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης

Πισίνες και αυτί του κολυμβητή: Μέτρα προφύλαξης και άμεσης αντιμετώπισης

Πλεύρης: Πιθανόν από Σεπτέμβριο 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό και ίσως κάποια μέτρα

Exit mobile version