Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 14 καλλιτέχνες στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τις Πρώτες Βοήθειες

Στην καμπάνια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντάσσονται 14 καλλιτέχνες προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια για εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025, αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ύψιστη σημασία ορθής γνώσης παροχής Πρώτων Βοηθειών, προκειμένου να σωθεί μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.Σ., με τη συμβολή των εθελοντών του, δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο ευαισθητοποίησης, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, που ένωσαν τις φωνές και την παρουσία τους για να μεταφέρουν ένα ισχυρό μήνυμα: «Μάθε Πρώτες Βοήθειες – Σώσε μια ζωή!».

Οι 14 καλλιτέχνες που στηρίζουν τον Ερυθρό Σταυρό είναι οι: Γιάννης Μπέζος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αιμίλιος Χειλάκης, Ρένος Ρώτας, Γεωργία Συφιανού, Αναστάσης Ροιλός, Ιωάννα Παππά, Γιάννης Δρακόπουλος, Ιωάννης Απέργης, Αντώνης Λουδάρος, Πάνος Σταθακόπουλος, Ευαγγελία και Δήμητρα Στογιάννη.

Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει το μακρόχρονο έργο του Ε.Ε.Σ. στον τομέα της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες, με εκατοντάδες σεμινάρια και χιλιάδες πολίτες να εκπαιδεύονται ετησίως σε βασικές σωτήριες δεξιότητες, σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Σ.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Γιάννης Μπέζος

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρες 10:00 – 13:00, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον Μετρό), θα υλοποιήσει μεγάλη δράση ενημέρωσης για τις Πρώτες Βοήθειες. Νοσηλευτές και εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες θα πραγματοποιούν δωρεάν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών για βρέφη, παιδιά, ενήλικες και τους τετράποδους φίλους μας. Αντίστοιχες δράσεις θα υλοποιηθούν τις επόμενες μέρες από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Ρομποτική μαστεκτομή: Η επανάσταση στη χειρουργική μαστού 

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Επεκτείνεται το πρόγραμμα για δωρεάν στέγη και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο

Exit mobile version