Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ινά Καναμπάχο Λούκας: Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

giraioteri_gynaika_

Ο γηραιότερος άνθρωπος στην υφήλιο, η βραζιλιάνα καλόγρια Ινά Καναμπάχο Λούκας, απεβίωσε χθες Τετάρτη σε ηλικία 116 ετών, έκανε γνωστό η κοινότητα μοναστηριών θηρεσιανών αδελφών, στις τάξεις της οποίας ανήκε και ζούσε, στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε.

Γεννημένη την 8η Ιουνίου 1908, η Ινά Καναμπάχο Λούκας είχε αναγνωριστεί ως το γηραιότερο μέλος της ανθρωπότητας μετά τον θάνατο τον Ιανουάριο στην Ιαπωνία της Τομίκο Ιτοόκα, επίσης στα 116 της χρόνια, σύμφωνα με την οργάνωση γεροντολογικής έρευνας των ΗΠΑ (GRC) και το LongeviQuest.

Το μοναστικό τάγμα της εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την «αφοσίωση και την πίστη» που χαρακτήριζαν τη ζωή της, ενώ το LongeviQuest, σε σχετικό αφιέρωμα, αποκάλυψε ότι η Ινά ήταν ένα εύθραυστο παιδί και πολλοί αμφέβαλλαν αν θα επιβίωνε τα πρώτα της χρόνια. Η ίδια απέδιδε τη μακροζωία της στον Θεό, λέγοντας: «Αυτός είναι το μυστικό της ζωής. Είναι το μυστικό των πάντων».

«Αυτός είναι το μυστικό της ζωής. Είναι το μυστικό των πάντων.»

Η Ινά Κανάμπαρο έγινε μοναχή το 1934, σε ηλικία 26 ετών, μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων. Για τα 110ά της γενέθλια, είχε λάβει ειδική ευλογία από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος απεβίωσε μόλις την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών.

Παρά το γεγονός ότι ισχυριζόταν πως είχε γεννηθεί στις 27 Μαΐου 1908, οι επίσημες καταγραφές επιβεβαιώνουν ως ημερομηνία γέννησής της την 8η Ιουνίου 1908, όπως ανέφερε ο διευθυντής του GRG, Ρόμπερτ Γιανγκ.

Σύμφωνα με το LongeviQuest, η Κανάμπαρο ήταν:

Η Ινά Καναμπάχο Λούκας, ήταν η 15η γηραιότερη τεκμηριωμένη γυναίκα στην ιστορία
και η δεύτερη γηραιότερη μοναχή, μετά την Λουσίλ Ραντόν από τη Γαλλία, η οποία πέθανε το 2023 σε ηλικία 118 ετών.

Μετά τον θάνατό της, ο τίτλος της γηραιότερης εν ζωή γυναίκας περνά στην Ίθελ Κάτερχαμ (Ethel Caterham), κάτοικο του Σάρεϊ, Αγγλίας, η οποία είναι σήμερα 115 ετών.

Διαβάστε επίσης 

Η Σερβία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής

Τελετή Ορκωμοσίας Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών & Ναυαγοσωστών

Exit mobile version