Μια μοναδική βραδιά απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στο πάρτι για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της HOPEgenesis. Η εκδήλωση, που είχε fundraising χαρακτήρα, έγινε στο ανοικτό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο για πρώτη φορά είχε «κλείσει», ώστε να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι έφθασαν στην ώρα τους και ο ιδρυτής και πρόεδρος της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς, τους υποδεχόταν με χαμόγελο.
Επιστήμονες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και εθελοντές, εκατοντάδες ευγενικοί και χαμογελαστοί εθελοντές, που αποτελούν την «καρδιά» της Οργάνωσης, όλοι έδωσαν δυναμικό παρών στην εορταστική εκδήλωση.
HOPEgenesis: Το πάρτι και η «διαστημική» κατασκευή
Έξω το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο θέατρο είχε ζέστη και θαλπωρή. Μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους, που πριν από δέκα χρόνια πίστεψαν ότι μπορούν «να φέρουν τούμπα» το δημογραφικό, ανατρέποντας μια επαπειλούμενη κατάσταση, με πολλές επιπτώσεις για τη χώρα μας.
Η HOPEgenesis έχει ως υψηλή προτεραιότητα το δημογραφικό και δίνει λύσεις, υλοποιώντας δράσεις στην απομακρυσμένη και «ξεχασμένη» Ελλάδα. Αρωγοί της 6.000 άνθρωποι και εταιρείες, που αυτή τη δεκαετία «έβαλαν πλάτη», για να πάρει σάρκα και οστά το όραμα του κ. Χανδακά και των συνεργατών του.
Στην οροφή της κατασκευής – της οποίας ο σχεδιασμός και η υλοποίηση χρειάστηκαν μήνες – αναβόσβηνε το λογότυπο της HOPEgenesis, με μηνύματα για το δημογραφικό. Στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν σκηνές από τις αποστολές στα ορεινά χωριά της Ελλάδας και στα λιλιπούτεια νησιά μας.
Στ. Χανδακάς: Το δημογραφικό ψηλά στην ατζέντα
Ο κ. Χανδακάς καλωσόρισε συγκινημένος τον κόσμο και ευχαρίστησε θερμά έναν – έναν τις 6.000 ανθρώπους, που έχουν βοηθήσει την Οργάνωση, δίνοντας ελπίδα σε περιοχές της χώρας, που μαράζωναν, καθώς είχε χρόνια ολόκληρα να ακουστεί το κλάμα και το γέλιο ενός μωρού, ότι το δημογραφικό μπορεί και θα αναστραφεί.
«Το δημογραφικό ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε κι εμείς στη δημόσια συζήτηση και ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Από απλό μονόστηλο στις εφημερίδες τώρα το δημογραφικό γίνεται πρώτο θέμα», ανέφερε ο ιδρυτής και πρόεδρος της HOPEgenesis.
Σε μια Ελλάδα που γερνά με μαθηματική ακρίβεια, τα δέκα χρόνια δράσης της Οργάνωσης έχουν γεννηθεί 800 μωρά, έχουν ιδρυθεί πέντε παιδικοί σταθμοί (ο τελευταίος στη Χάλκη το φθινόπωρο), έχουν γίνει χιλιάδες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και έπεται συνέχεια…
Η δημοφιλής καλλιτέχνης εξήρε το έργο και την προσφορά της Οργάνωσης. Απευθυνόμενη, δε, στις γυναίκες, που επιθυμούν να γίνουν μητέρες, ευχήθηκε να καταφέρουν να ζήσουν το όνειρό τους.
Η βραδιά έκλεισε με ντουέτο της Άννας Βίσση με τον ερμηνευτή Κωνσταντίνο Αργυρό, που, κι εκείνος, παρέστη στην εκδήλωση.
ΠΗΓΗ mononews