Με ένα χαμόγελο, που μπορεί να το κρύβει η μάσκα αλλά φαίνεται στα μάτια, βγαίνουν ασθενείς με καρκίνο από την ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο «Θεαγένειο», στην οποία παρέχονται συμβουλές ομορφιάς αλλά και περιποίησης προσώπου.
Η αίθουσα αυτή λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Beauty Art: ΑρχίΖΩ,ΦροντίΖΩ, ΣυνεχίΖΩ, που τέθηκε σε εφαρμογή στον περασμένο Δεκέμβριο με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) σε συνεργασία το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Θεαγενείου. Από την έναρξη της λειτουργίας του Προγράμματος συνολικά 111 ογκολογικοί ασθενείς, κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες , ενημερώθηκαν για την περιποίηση του δέρματος αλλά και δέχτηκαν περιποίηση και θεραπείες προσώπου από εθελόντριες αισθητικούς. Οι υπηρεσίες στο πλαίσιο του Προγράμματος παρέχονται κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 14:00
Η υπεύθυνη Τέχνης και Πολιτισμού της ΕΛΛΟΚ, πρώην ασθενής με καρκίνο του μαστού, Ελένη Ντελιοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το Πρόγραμμα αυτό, στο νοσοκομείο «Θεαγένειο», σημειώνει ότι ξεκίνησε στοχεύοντας στη δωρεάν παροχή συμβουλών ομορφιάς και περιποίησης από αισθητικούς σε ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των θεραπειών τους στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Θεαγενείου.
Νοσοκομείο «Θεαγένειο»: Πρόγραμμα αισθητικής και περιποίησης δέρματος
«Χρησιμοποιούμε τα ρήματα ΑρχίΖΩ ΦροντίΖΩ ΣυνεχίΖΩ κάτω από την ονομασία του προγράμματος Beauty Art δίνοντας έμφαση στην κατάληξη ΖΩ. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζω μια νέα ζωή ( πολλοί λένε ξαναγεννήθηκα), το φροντίζω σημαίνει ότι με αγαπώ περισσότερο και με προσέχω ( για αυτό θελήσαμε να δώσουμε αυτή την αισθητική φροντίδα και ομορφιά) και αυτό το συνεχίζω. Αυτά τα τρία ρήματα έχουν μέσα και το “ζω”.
Το πρόγραμμα είχε πολύ μεγάλη αποδοχή και υλοποιείται εθελοντικά από αισθητικούς κάθε Τετάρτη με τη συνεργασία της ΕΛΛΟΚ και του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Θεαγενείου. Το προσωπικό του Τμήματος αγκάλιασε το Πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται για πέμπτη ή έκτη φορά και σήμερα περίμεναν πέντε ασθενείς. Κάθε φορά έρχονται γύρω στους 14-15 ασθενείς και η φροντίδα διαρκεί 30-45 λεπτά. Μέχρι σήμερα ήρθαν 111 ασθενείς.
Στο Πρόγραμμα μετέχουν δύο μόνιμες αισθητικοί, αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις οι αισθητικοί. Πραγματικά μπορούμε να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο το Πρόγραμμα με συμβουλές για τα μαλλιά που βγαίνουν μετά τη χημειοθεραπεία, συμβουλές για το πως βάφουμε τα φρύδια που έχουν πέσει από τη χημειοθεραπεία, συμβουλές περιποίησης των νυχιών που καταστρέφονται με τη χημειοθεραπεία.
Αυτά τα ξεκινήσαμε και γίνονται μια φορά το μήνα. Ήδη δόθηκαν τέτοιες συμβουλές τον Δεκέμβρη και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ξανά τέτοιες γενικές συμβουλές», σημειώνει η κ. Νελιοπούλου εκφράζοντας τις ευχαριστίες της νοσοκομείο «Θειαγένειο», που δέχτηκε να υλοποιηθεί η πρόταση της ΕΛΛΟΚ αλλά και σε όλο το προσωπικό, τη συντονίστρια διευθύντρια του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Μάρθα Χαραλαμπίδου και τη διευθύντρια ΕΣΥ του Τμήματος, Κωνσταντίνα Μπόνιου καθώς και τους χορηγούς που προσέφεραν κρεβάτι αισθητικής και τα προϊόντα περιποίησης.
Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΛΛΟΚ: Αύξηση της επιβίωσης και ποιότητας ζωής των αιματολογικών ασθενών
Η πριγκίπισσα Κέιτ στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπείες για τον καρκίνο