Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ο προσωπικός γιατρός, ο μαυρισμένος Άδωνις και η ωραία Αγαπηδάκη

mavrismenos Adonis

Ο προσωπικός γιατρός και η υψηλή κάλυψη των πολιτών παραμένει ένα στοίχημα για το Υπουργείο Υγείας, για να μην κινδυνέψουν τα χρήματα από το RRF. Την ίδια ώρα “έκρηξη” θαυμασμού προκαλούν ο μαυρισμένος Άδωνις και η ωραία Αγαπηδάκη.

Αγκαλιασμένοι στο ραντεβού με την Πρωτοβάθμια

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία τις καλές σχέσεις, που έχει με την αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τελευταία απόδειξη η φωτογραφία, την οποία ανάρτησε μετά και τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους με φορείς από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με θέμα το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό και στην οποία ο Υπουργός και η αναπληρώτρια ποζάρουν χαμογελώντας.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή τρεις βδομάδες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και αναμένεται να ψηφιστεί περίπου μια βδομάδα μετά. Αναμένονται κάποιες αλλαγές μετά και τις συζητήσεις.

Το Υπουργείο τρέχει τη διαδικασία, ώστε να καλυφθεί το κενό των πολιτών, που δεν έχουν εγγραφεί στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, όχι μόνο διότι πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση, αλλά και γιατί το έχει υποσχεθεί στα ευρωπαϊκά όργανα. Αν δεν πιάσουμε τον στόχο τουλάχιστον του 75% κάλυψης του πληθυσμού, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, που έχουμε λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Για τον λόγο αυτόν μάλλον επισπεύσθηκε και η ένταξη των παιδιών στον θεσμό. Με βάση και τις πλέον πρόσφατες δεσμεύσεις, στόχος είναι μέχρι τα μέσα του 2025 να έχει καλυφθεί το 100% των πολιτών.

Ο μαυρισμένος Άδωνις και η ωραία Αγαπηδάκη

Με μοντέρνο ντύσιμο, προσεγμένο μακιγιάζ και ωραίο μαλλί πέρασε χαμογελαστή την πόρτα του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη το πρωί η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το τελευταίο διάστημα προσέχει ακόμη περισσότερο την εμφάνισή της, υιοθετώντας ένα φρέσκο και νεανικό στυλ, που ομολογουμένως της ταιριάζει πολύ.

Την ίδια ώρα επαινετικά σχόλια προκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, που παραμένει μαυρισμένος μέσα Οκτωβρίου. Βέβαια, όπως σχολίασαν χαριτολογώντας ορισμένοι, το χρώμα προέρχεται από το συνεχές τρέξιμο του Υπουργού εκτός γραφείου και όχι από ηλιοθεραπεία…

Τα επιχειρήματα για το νοσοκομειακό clawback

Σας το είχαμε αναφέρει και πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το ξανακούσουμε και, μάλιστα, σε μια τόσο σοβαρή στιγμή. Ο Υπουργός Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχε με τις φαρμακευτικές εταιρείες για το νοσοκομειακό clawback, είπε ότι ευθύνονται και αυτές, που όταν το επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέδρασαν.

Προφανώς οι εταιρείες δεν αιφνιδιάστηκαν, διότι ο Υπουργός το είχε ξαναπεί σε εκδήλωση με θέμα τα νομικά του φαρμάκου, όπου ήταν παρόντα και μέλη του ΣΦΕΕ και γνώριζαν την θέση του αυτή.

Κι επειδή «ευλογούμε τα γένια μας», να πούμε ότι σας είχαμε επίσης ενημερώσει πριν από δύο εβδομάδες, ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει για επικείμενη ανακοίνωση στοιχείων, που ενοχοποιούν γιατρούς για παραβατική συμπεριφορά και, μάλιστα, είχε πει θα πέσει πολύ κλάμα. Τώρα αν έπεσε κλάμα γοερό, δεν το μάθαμε…

Η υπερσυνταγογράφηση στη Μυτιλήνη

«Γενικός ιατρός στη Μυτιλήνη: Συνταγογράφησε 258 σκευάσματα σε ποσότητα 704 τεμαχίων σε συγγενή, τα οποία όλα εκτελέστηκαν σε φαρμακείο συγγενή του ασθενή».

Αυτό ήταν ένα από τα δέκα παραδείγματα που ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τους γιατρούς, που υπερσυνταγογραφούσαν, και τους τσίμπησαν μέσω της ΗΔΙΚΑ. Υπήρχε επίσης άλλο ένα από τη Μυτιλήνη.

Το δεύτερο, δε, (παθολόγος σε κέντρο υγείας στη Μυτιλήνη που συνταγογράφησε κατά τις βραδινές (μόνο) ώρες 705 σκευάσματα σε ποσότητα 1.818 τεμαχίων σε συγγενείς του/ της και στον εαυτό του/της) το είχε ξαναπεί ο Υπουργός.

Το γεγονός ότι 2 στα 10 παραδείγματα προέρχονται από την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου του ΠΦΣ Απόστολου Βαλτά, ας πούμε ότι είναι τυχαίο…

*Η στήλη Healthsecrets αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης: 

Έρευνα ΚΕΠΕ: 115.000 παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική φτώχεια

Exit mobile version