Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού τον τελευταίο καιρό σε παιδιά, παρά τη μείωση των κοινωνικών συναναστροφών τους λόγω των κλειστών σχολείων. Ολόκληρες οικογένειες νοσούν από κορονοϊό με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να μεταδίδουν τον ιό στους μικρότερους.

Στην αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε παιδιά αναφέρθηκε ο παιδίατρος κ. Γιώργος Μουστάκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, τα παιδιά δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που νοσούν σοβαρά ώστε να καταλήξουν στο νοσοκομείο, με τα περισσότερα να παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα.

Η αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στις μικρότερες ηλικίες, συμβαίνει γιατί -όπως είπε- μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά, εντούτοις, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, ιδίως από σπίτι σε σπίτι με πολλούς συνανθρώπους μας να αμελούν τα μέτρα προστασίας, να μη φορούν μάσκα και να μην τηρούν τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα η ενδοοικογενειακή μετάδοση να έχει χτυπήσει ”κόκκινο”.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μουστάκας: «Φαίνεται τελικά πως οι μεγάλοι κολλούν τον ιό στα παιδιά και ότι το αντίστροφο».

Πρόσθεσε δε ότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να υπάρχουν οικογένειες που όλα τα μέλη τους βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό.

Όσο για τα ποια είναι εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά και τα οποία θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς, σημείωσε ότι «η λοίμωξη στα παιδιά εκδηλώνεται με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, όπως δέκατα, καταρροή, βήχα, κόπωση του παιδιού» και υπογράμμισε ότι «αν ο πυρετός επιμένει και ανεβαίνει θα πρέπει οι γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να κάνουν τεστ covid στα παιδιά».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.