CDC: Tα ταξίδια εντός ΗΠΑ είναι «χαμηλού κινδύνου» εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως

Σύμφωνα με νεότερες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας θεωρούνται ασφαλή εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορονοιό.

- Advertisement -

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες με προορισμό στο εσωτερικό της χώρας, δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν ή μετά το ταξίδι, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι κανόνες στα αεροδρόμια.
Τα διεθνή ταξίδια απαιτούν τεστ ελέγχου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στις 2 Απριλίου, επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εμβόλιο μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το CDC, πλήρως εμβολιασμένος είναι κάποιος που έχουν περάσει 2 εβδομάδες μετά τη λήψη της τελευταίας απαιτούμενης δόσης του εμβολίου COVID-19.

- Advertisement -

Για τις ΗΠΑ αυτό σημαίνει ότι είναι κάποιος πλήρως εμβολιασμένος 2 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή της Moderna-NIAID και 2 εβδομάδες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η ταξιδιωτική καθοδήγηση βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον κοραναϊό.

«Και τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικά έναντι του COVID-19. Για εκείνους που είναι πλήρως εμβολιασμένα, 2 εβδομάδες μετά την τελευταία δόση που απαιτείται, ο κίνδυνος των ταξιδιών είναι σημαντικά χαμηλότερος», δήλωσε στην Healthline ο Δρ Robert Amler, κοσμήτορας της Νέας Υόρκης του Ιατρικού Κολεγίου Επιστημών Υγείας της Νέας Υόρκης και πρώην επικεφαλής ιατρός του CDC.

Πηγή: healthline.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.