Πέθανε 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη – Περίμενε για 5 ώρες το ασθενοφόρο – ΕΔΕ διέταξε το ΕΚΑΒ – Στάση αναμονής από το υπ. Υγείας (upd)

Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη έχασε τη ζωή της, όπως και το μωρό της, καθώς περίμενε για 5 ώρες το ασθενοφόρο να την παραλάβει, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το ΕΚΑΒ, όπως δήλωσε στο Healthstories ο πρόεδρος του κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Το σοκαριστικό γεγονός ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ.

Η νεαρή γυναίκα, έγκυος στον 9ο μήνα, ξύπνησε με έντονους πόνους το πρωί της Τρίτης και αμέσως ειδοποίησε τον σύζυγό της και τους συγγενείς της.

Επειδή το ζευγάρι δεν διέθετε αυτοκίνητο κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί προκειμένου να μεταφέρει την 19χρονη σε νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, το ασθενοφόρο έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το Κέντρο Υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ενώ από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης για αδιαθεσία και καταβολή εγκύου 8 μηνών. Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στις 12:35, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και πάλι για την συγκεκριμένη κοπέλα ότι έχει πόνους και μάλλον γεννάει.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί και από την 1η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν περίπου 40 ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Διαβάστε επίσης

Μελέτη συνδέει την σοβαρή COVID-19 με αδιάγνωστο καρκίνο

Συνταγογράφηση Ozempic για αδυνάτισμα: Έφθασαν τα πρώτα “ραβασάκια” του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.