Πλεύρης: Εξετάζεται να διαγραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικίας 60 ετών και άνω

Προς διαγραφή τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέφερε πως θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικίας 60 ετών και άνω

Ο Θάνος Πλεύρης είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να διαγραφούν τα πρόστιμα αυτά.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.

Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ανέφερε πως το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα. Επιπλέον ανέφερε πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγοι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η λειτουργία του θεσμού είναι πιλοτική ως το τέλος του χρόνου.

«Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα ραντεβού. Περίπου 75.000 επισκέφτηκαν τον γιατρό τους. Είναι δυναμικό το σύστημα, περιμένουμε ακόμη 1.000 γιατρούς ώστε να μπει σε μία ροή η διαδικασία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Ο επιτελικός Κώστας Παπαγιάννης, ο εκνευρισμένος Τσιόδρας και ο συγκαταβατικός Τσούνης

Η αυστηρή κριτική του Σ. Τσιόδρα και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πανδημία

Η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε μετανάστριες από το ναυάγιο στη Λέσβο

ΟΙΚΟΘΕΝ: Xορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι – Συνεργασία Αγ. Σάββα και Roche Hellas

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.