Η προσθήκη που βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη μεσογειακή διατροφή

-

Η αξία της μεσογειακής διατροφής είναι αναμφισβήτητη αλλά ίσως κάποιες μικρές προσθήκες ή παραλλαγές μπορεί να την καταστήσουν ακόμα καλύτερη.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heart και έγινε ανάμεσα σε 294 παχύσαρκα άτομα έδειξε ότι είχαν καλύτερα αποτελέσματα στους δείκτες υγείας όσοι ακολούθησαν την «τροποποιημένη» μεσογειακή διατροφή.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ακολουθώντας μία από τις επιλογές: την κλασική υγιεινή διατροφή, τη μεσογειακή διατροφή και την “πράσινη” μεσογειακή διατροφή
Στις δύο ομάδες μεσογειακής διατροφής είχε προστεθεί περίπου ένα τέταρτο φλιτζάνι ξηρούς καρπούς καθημερινά και τα πουλερικά και τα ψάρια αντικατέστησαν το βόειο κρέας και το αρνί.

Η ομάδα της «πράσινης» μεσογειακής διατροφής έπιναν 3-4 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά, μαζί με ένα καθημερινό smoothie υψηλής περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Ύστερα από έξι μήνες, τα άτομα που ακολουθούσαν την Πράσινη Μεσογειακή Διατροφή κατέγραψαν καλύτερους δείκτες υγείας σε σύγκριση με τις άλλες δύο ομάδες και συγκεκριμένα είχαν μεγαλύτερη μείωση σωματικού βάρους, μείωση χοληστερίνης, αρτηριακής πίεσης και C-αντιδρώσςα πρωτεΐνης (δείκτης φλεγμονής).

Πηγή: journals.bmj.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.