Τα θρεπτικά οφέλη των φρούτων του πάθους

-

Αυτό τα μικροσκοπικά τροπικά φρούτα σε σχήμα αυγού, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ευεργετικές φυτικές ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής σας υγεία.

Τα φρούτα του πάθους έχουν πολύ γλυκιά γεύση και περιέχουν υψηλά επίπεδα βιοδραστικών ενώσεων. Έχουν στρογγυλό έως ωοειδές σχήμα, χρώμα κίτρινο ή σκούρο μοβ με την ωρίμανση και το εσωτερικό τους είναι ζουμερό γεμάτο με πολυάριθμα σπόρια.

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Signe Svanfeldt, αναλύει τη διατροφική αξία του εξωτικού αυτού φρούτου.

Σε ένα φρούτο του πάθους 18 γραμμαρίων, θα βρείτε:

Θερμίδες: 17

Υδατάνθρακες: 4,2 g

Ίνες: 2g

Πρωτεΐνη: 0,4g

Βιταμίνη C: 6% της ημερήσιας αξίας (DV)

Βιταμίνη Α: 5% του DV

Ir0n: 2% του DV

Χαλκός: 2% του DV

Κάλιο: 1% του DV

Μαγνήσιο: 1% του DV

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και φυτοχημικά προϊόντα, τα φρούτα του πάθους έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη βιταμίνη, που σημαίνει ότι το σώμα σας δεν μπορεί να το κάνει μόνο του και υδατοδιαλυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε – οπότε πρέπει να πάρετε πολλά από τη διατροφή σας. «Απαιτείται για διάφορες λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και αποκατάστασης ιστών και οστών», λέει ο Svanfeldt. «Η βιταμίνη C ενισχύει επίσης την απορρόφηση του σιδήρου». Αυτό είναι σημαντικό, επειδή το σώμα σας συνήθως δεν απορροφά σίδηρο από φυτά πολύ καλά.

Πλούσιο σε βιταμίνη Α

Το Passion fruit περιέχει μια μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α.Η βιταμίνη Α αποθηκεύεται στο σώμα, «κυρίως στο ήπαρ». Περιέχει επίσης β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας όταν χρειάζεται. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την όραση, το δέρμα, τα οστά και την αναπαραγωγή των κυττάρων. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Γεμάτο με φυτικές ίνες

Οι φυτικές  ίνες είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές έντερο, αλλά πολλοί άνθρωποι υπολείπονται των συστάσεων των 30g ανά ημέρα. Ένας μοναδικός καρπός πάθους παρέχει 2 γραμμάρια ινών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαλυτές ίνες, οι οποίες μετατρέπονται σε ουσία που μοιάζει με γέλη κατά την πέψη. Αυτό επιβραδύνει την πέψη, εμποδίζοντας την αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν επίσης την ποσότητα λίπους που απορροφά το σώμα σας και αποτρέπει τη διάσπαση και την πέψη ορισμένων διατροφικών χοληστερόλης. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά στην πέψη και μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας.

Πηγή αντιοξειδωτικών

Το πάθος περιέχει μια ποικιλία αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα σας από τις ελεύθερες ρίζες, τα οποία είναι ασταθή και δυνητικά επιβλαβή μόρια. Όταν οι ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται, προκαλούν μια κατάσταση γνωστή ως οξειδωτικό στρες, η οποία μπορεί να βλάψει τον λιπώδη ιστό, το DNA και τις πρωτεΐνες στο σώμα σας. Έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και το Αλτσχάιμερ. Το οξειδωτικό στρες συμβάλλει επίσης στη διαδικασία γήρανσης.

Πηγή:netdoctor.co.uk

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.